Tehniški dan – Zaslonska zasvojenost

V četrtek, 5.10.2023 smo izvedli tehniški dan z naslovom Zaslonska zasvojenost.

Zavedamo se namreč, da je uporaba zaslonov v porastu, še posebej med mladimi. Zato smo se tudi letos odločili in povabili strokovne delavce  Centra Šteker, da izvedejo delavnice na to temo.

Tako so učenci sodelovali v naslednjih delavnicah : V oklepu zaslonskih tehnologij, Intimen sem, Drugačna igra in Prekomerno≠ uravnoteženo.

Učenci so spoznali , da zaradi prekomerne in škodljive rabe  prihaja do sprememb v njihovih  navadah, načinu življenja, preživljanju prostega časa, še posebej pa se  lahko pojavljajo težave s fizičnim in duševnim zdravjem. Uživali so  v delavnicah, saj so pridobili nova znanja in izkušnje.

Ker se je bližal tudi svetovni dan cerebralne paralize, smo nekaj delavnic izvedli na to temo. Cilj delavnic je bil predvsem, da učenci dojamejo sprejemanja drugačnosti in različnosti med otroki in odraslimi, saj je vsak posameznik  na svoj način edinstven in ravno to nas naredi posebnega in čudovitega.

Delavnice smo zaključili z mislijo, da je zelo pomembna skrb enega za drugega, saj se le tako lahko v skupini počutimo dobrodošli in sprejeti.

Pripravili: Alenka Borošak in Marina Čupić

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani