Center Šteker

Spoštovani starši,

ob 1. roditeljskem sestanku ste že slišali predavanje predavateljice iz Centra Šteker, o varni rabi spleta in sodobne tehnologije.

Ker je tematika predavanj zelo aktualna za družine z otroki in najstniki, vam posredujemo link za brezplačna predavanja Centra Šteker.

Priporočamo!

Zdenka Ekselenski,
ravnateljica
 
Spoštovani!
Starši in družina so najpogosteje še zmeraj tisti, pri katerih otroci in mladostniki iščejo oporo in zaščito. Mladi si želijo biti aktivni člani digitalne družbe in prav starši so tisti, ki lahko poskrbijo za primerno vzgojo ter svoje otroke naučijo odgovorno, varno, zmerno in uravnoteženo uporabljati zaslone.Da lahko starši otroka opremijo z informacijami glede varne, odgovorne in uravnotežene rabe interneta, je ključnega pomena, da se najprej informirajo sami. Pri Centru Šteker v oktobru in novembru v ta namen pripravljamo tako imenovane starševske večere, tematsko obarvane vsebine za starše in skrbnike, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin.Vsebine bodo objavljene na spletu v obliki kratkih intervjujev s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi. Pogovori, ki so jih z gosti opravili strokovni delavci Centra Šteker, se dotikajo aktualnih tem, kot so uravnotežena in prekomerna raba, video igre, kakovostne vsebine za mlade in številne druge. Ker se s starši pri svojem delu srečujete tudi vi, vas vabimo, da nam pomagate doseči čim večje število in informacijo po svojih kanalih posredujete staršem, jo objavite na svoji spletni strani ali program kako drugače predstavite vsem, za katere menite, da bi jim vsebina koristila.V oktobru so doslej izšli trije intervjuji:

Nove intervjuje objavljamo ob torkih in četrtkih zvečer; vsebine so na ogled na naši spletni strani, povezave so na voljo tudi preko Facebook strani Centra Šteker.Več o starševskih večerih v članku na spletni strani, kjer bodo sproti na voljo tudi povezave do posameznih intervjujev.

Lep pozdrav,

center Šteker
 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani