Velike stvaritve malih umetnikov

Na baročnem stopnišču mariborskega gradu so v petek, 9. 6. 2023 odprli 𝙑𝙀𝙇𝙄𝙆𝙀 𝙎𝙏𝙑𝘼𝙍𝙄𝙏𝙑𝙀 𝙈𝘼𝙇𝙄𝙃 𝙈𝙊𝙅𝙎𝙏𝙍𝙊𝙑, razstavo likovnih del osnovnošolcev, ki so ustvarjali na temo Šport skozi čas. Razstavljenih je 110 likovnih del šolarjev iz OŠ Janka Glazerja Ruše, OŠ Franca Lešnika-Vuka Slivnica, OŠ Franca Rozmana-Staneta Maribor, OŠ Leona Štuklja Maribor, OŠ Voličina, OŠ Velika Nedelja, OŠ Ormož in OŠ Jakobski Dol.
Otroke so povabili, da naslikajo ali narišejo motive starih športov, recimo mečevanja, lokostrelstva, metanja kopja, rokoborbe ali pa, da upodobijo kakšen njim ljub, sodoben šport. Nekateri otroci so skozi svoja dela razmišljali tudi o tem, kako so določeni športi izgledali pred stotimi leti in kako izgledajo danes in so to vešče povezali v celovito umetnino.
Razstavo je odprl podžupan Mestne občine Maribor dr. Samo Peter Medved. Zbrane sta pozdravili tudi muzejska pedagoginja Ivana Unuk, nosilka projekta Velike stvaritve malih mojstrov, in namestnica direktorice Nives Cvikl.
Čestitamo vsem mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem še posebej Žani, Tanji, Miriam, Emi F., Zali, Emi L., Tini, Aleksu in Jakobu za vse igrive, barvite in simpatične stvaritve.

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani