UČENCI ZMAGALI NA PRVEM YOUNG CLIMATHON    DOGODKU V SLOVENIJI

UČENCI ZMAGALI NA PRVEM YOUNG CLIMATHON

DOGODKU V SLOVENIJI

 

 

V soboto, 28.11.2020 se je skupina nadobudnih nadarjenih učencev  letos prvič pridružila  mladinskem podnebnem hekatonu  za reševanje podnebnih izzivov, ki so jih letos prispevali nosilci izzivov z območja Vipavske doline.

S sodelovanjem na dogodku so učenci izkusili, kako so opolnomočeni za razvoj inovativnih podnebnih rešitev za izzive naše države.

Dogodek Young Climathon je enodnevni mladinski podnebni hekaton. Učenci in dijaki so reševali lokalne izzive in poskušali najti ustrezne rešitve zanje. Njihove najbolj navdihujoče ideje so tudi nadalje podprte.

Učenci so lahko izbirali med dvema izzivoma. Prvi je bil Mlinotestov izziv (kako bi uporabili odpadni kruh). Drugi izziv je bil izziv občine Ajdovščina (kako bi prebivalce spodbudili k bolj ekološkemu  načinu življenja).

Izbrali so Mlinotestov izziv in prišli do zamisli, kako bi lahko iz odpadnega kruha proizvajali lepilo, iz užitnega kruha pa nove izdelke npr. kruhove cmoke ali kruhove rezine (šnite)….

Učenci naše šole Živa Brumen, Lana Šnajder in  Anže Brumen in dijak  so svojo izvirno idejo predstavili žiriji in jo uspešno prepričali, da je njihova rešitev zmagovalna.

Vsem učencem iskreno ČESTITAMO!!!

 

Koordinatorica nadarjenih učencev: Alenka Borošak

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani