TEHNIŠKI DAN – POKLICNA ORIENTACIJA

  TEHNIŠKI DAN – POKLICNA ORIENTACIJA

 za učence od 4. do 9. razreda

         (20.11.2020)

Na naši šoli že vrsto let izvajamo dejavnosti, s katerimi omogočamo učencem pridobiti ustrezne informacije o različnih srednjih šolah, da je njihova poklicna odločitev čim lažja. Vemo, da je izobraževanje v šoli velika priprava na proces, ki traja pravzaprav vse življenje in se prične že z rojstvom.

V letošnjem šolskem letu smo to dejavnost izpeljali nekoliko drugače, in sicer na daljavo.

Učenci so obiskali karierni sejem nekoliko drugače kot vsako leto do sedaj, in sicer virtualno. Sprehajali so se med številnimi stojnicami, ki so jih pripravile srednje šole. Učencem je bil ponujen vpogled v delo šol in priložnosti, ki jih šole nudijo s poudarkom na njihovih vrednotah. Sprehod med stojnicami je učencem omogočal, da se seznanijo s programi, ki se izvajajo na šoli. Predstavljeni so jim bili predmetniki, dejavnosti in projekti, v katere so srednje šole vključene.

Lahko so sodelovali tudi v nagradnih igrah, kjer so lahko preizkusili svoje spretnosti in spoznavali poklice ter hkrati osvojili kakšno praktično nagrado.

Tudi na spletni strani mojaizvira.si so učenci dobili različne informacije o srednjih šolah in poklicih, za katere srednje šole izobražujejo.

Na delavnicah so ob ponujenem gradivu raziskovali svoje potenciale in talente ter razmišljali o svojih vizijah.

Najbolj pomembno pa je, da si učenci in učenke poiščejo pot, ki jim bo omogočala odrasti v izobražene, usposobljene, zaposljive, predvsem pa odgovorne in srečne posameznike.

 

 

Vodja tehniškega dne: Alenka Borošak

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani