ŠOLSKA KNJIŽNICA IN BRALNA ZNAČKA

                      ŠOLSKA KNJIŽNICA IN BRALNA ZNAČKA

 

Šolska knjižnica je z decembrom 2017 prešla na COBISS3.

 

Vpisani so  vsi uporabniki knjižnice: učenci in delavci šole. Tako lahko izposojo in vračilo knjig upravljam v računalniku.

Sproti nabavljamo knjige, ki so bile v akcijah in tako pridobimo približno 50 knjižnih enot na šolsko leto.

Sproti obeležujemo z razstavami v jedilnici tudi praznike in ostale obletnice, da  si učenci lahko ogledajo slikovno in tekstovno gradivo (Dan reformacije, Dan OZN, Prešernov praznik). Ob zaključku BZ bomo po naših zmožnostih povabili tudi literarnega ustvarjalca, ki se bo učencem predstavil s svojimi deli.

 

DRŽAVNI PROJEKT »RASTEM S KNJIGO«

S 7. razredom  se bomo oktobra ponovno vključili v projekt »Rastem s knjigo« in obiskali Rotovško knjižnico ter mariborsko sinagogo, kjer bodo v povezavi z DKE in skozi delavnice spoznavali židovsko zgodovino in kulturo.

JUTRANJE VARSTVO in PODALJŠANO BIVANJE

V tem šolskem letu izvajam tudi  jutranje varstvo v 1. razredu. V času od 7.30-8.20 bomo izvajali ure KIZ tako, da bomo prebirali aktualne in sodobne pravljice, se o njih pogovarjali in vsebine tudi ilustrirali. Podobno se bo dogajalo tudi v PB (pon.,tor.).

 

                        BRALNA ZNAČKA 2020/21

V BZ so vključeni vsi učenci od 1. do 5. razreda. Od 6. do 9. razreda je prostovoljno vključenih 26 učencev. Učenci si za branje sami izbirajo knjige, ki jih bodo pripovedovali učiteljem, se pravi knjige, ki so jim blizu in jih zanimajo.

 

 

Knjižničarka: Jasna Kunstek                                       Ravnateljica: prof. Zdenka Ekselenski

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani