Šesti teden dela na daljavo

 

Spoštovani starši in  učenci!

 

Za nami je že šest tednov izvajanja pouka na daljavo in do poletnih počitnic nas čaka še dobrih sedem tednov. V državi še vedno veljajo ukrepi za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-19. Ne vemo, kako dolgo bodo vladale izredne razmere in kdaj se bomo vrnili v šolo. Zavedamo se, da je potrebno najprej poskrbeti za varovanje zdravja vseh nas in upoštevati ukrepe za zajezitev virusa. To nas je vodilo pri odločitvi, da, smo za letošnje šolsko leto odpovedali šolo v naravi za učence 3. razreda. Razmišljamo tudi o odpovedi zaključnih ekskurzij, ki so načrtovane v mesecu juniju.

S sklepom ministrice za izobraževanje znanost in šport so bili sprejeti ukrepi v zvezi z ocenjevanjem znanja, napredovanjem učencev, opravljanjem predmetnih in razrednih izpitov ter nacionalnem preverjanju znanja. Ocenjevanje znanja učencev se lahko v času izobraževanja na daljavo izvaja tudi individualno. Pri ocenjevanju učitelj lahko uporablja različne načine ocenjevanja doseženih ciljev in vsebin. Znanje učenca se v  drugem ocenjevalnem obdobju pri posameznem predmetu oceni vsaj enkrat. Seznanjeni ste tudi že bili, da se nacionalno preverjanje znanja učencev v 6. in 9. razredu v tem šolskem letu ne izvede.

V mesecu aprilu so bile ure pouka večinoma namenjene utrjevanju in preverjan ju znanja. V mesecu maju se bo začelo z ocenjevanjem znanja.

Verjamem, da bo pouk na daljavo še dalje tekel brez večjih težav, kakor dolgo bo pač potrebno. Optimistična sem, saj skupaj s strokovnimi delavci ob našem delu vidimo, da smo dobro povezani z učenci in starši.

Posebej moram pohvaliti vas, dragi učenci, da ste v danih razmerah prevzeli odgovornost za  učenje in lastno znanje. In kot sem že velikokrat povedala, gre velika zahvala vam, spoštovani starši, da spodbujate in pomagate svojim otrokom ter sodelujete z nami.

Povratne informacije, ki ste jih podali tako učenci kot starši o izvajanju dela doma, so bolj ali manj pozitivne in spodbudne. V povzetku sveta staršev je zapisano: »Naš vidik je, da nam gre dobro, pravzaprav zelo dobro. Zatorej pohvale vsem. Ta situacija je eden od dobrih pokazateljev, kdo je učitelj s srcem in mu je mar za naše otroke.«

Spoštovani starši, najlepša hvala za spodbudne besede in za vaše zavzeto delo.

Skupaj se veselimo dosežkov naših učencev. Poskrbeli bomo, da se bo šolsko leto 2019/2020 uspešno zaključilo za vse.

Dragi učenci, uživajte v brezskrbnih in razigranih počitnicah.

Vsem skupaj vam želim lepe praznike. Lepo se imejte in ostanite zdravi!

 

Zdenka Ekselenski, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani