OBVESTILO MARIBORSKE KNJIŽNICE

Spoštovani!

Mariborska knjižnica je v skladu z direktivo Ministrstva za kulturo v petek, 13. 3. 2020, zaprla vse svoje enote zaradi koronavirusa. Uporabnikom je s tem onemogočen dostop do fizičnih enot knjižničnega gradiva, in zavedajo se, da so s tem prikrajšali mnogo ljudi. V ta namen so aktivirali obveščanje preko elektronskih medijev https://www.facebook.com/mariborska.knjiznica/ in http://www.mb.sik.si. Člane  želijo opozariti, da jim je kljub zaprtosti njihovih enot omogočen dostop na daljavo do elektronskih knjig (Biblos), dnevnih časopisov (Večer, Dnevnik, Finance), elektronskih časnikov in revij (Pressreader), elektronskih enciklopedij (Encyclopedia Britannica) in drugih elektronskih baz podatkov (zakonodaja, davki, finance, …). Do ponudbe lahko uporabniki dostopajo preko spletne strani Mariborske knjižnice (www.mb.sik.si), pod rubriko “Knjižnica s kavča”.

Z objavami na Facebook strani Mariborske knjižnice (https://www.facebook.com/mariborska.knjiznica/) dnevno seznanjajo javnost z njihovo ponudbo, obveščajo o najrazličnejših vsebinah in posredujejo koristne informacije, ki so v tem kriznem, neprijaznem obdobju ljudem obenem v moralno oporo. 

Nekateri elektronski viri, ki jih ponujajo v okviru njihove knjižnične zbirke, so dostopni brez omejitev. Do nekaterih lahko dostopajo le člani knjižnice, s prijavo preko članske številke Mariborske knjižnice in z osebnim geslom za oddaljen dostop.

Več informacij o elektronskih virih in dostopu do njih najdete na povezavi: https://www.mb.sik.si/elektronski-viri-vsi.html.

Zdenka Ekselenski, ravnateljica

 

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani