PREDPRAZNIČNE USTVARJALNICE

V torek, 26. 11. 2019 smo v šoli dan obrnili na glavo. Začeli smo ob 13.00, ko običajno zaključimo s poukom. Zakaj? V okviru tehniškega dne smo za vse razrede načrtovali ustvarjalne delavnice. Želeli smo, da se nam pri skupnem ustvarjanju pridružijo starši, ki pa lažje najdejo čas v popoldanskem času. Tako smo bili veseli vseh, ki so se lahko odzvali vabilu in soustvarjali z nami. Posebej moramo pohvaliti pridne babice, ki so priskočile na pomoč in se pri delu pridružile svojim vnukom.

V vseh učilnicah je vladal delovni in ustvarjalni nemir. Izkazalo se je, kot velikokrat poprej, da  se ‘izdelki v glavi’ rodijo tudi na mestu samem – ustvarjalnost ne pozna meja. Zamisli, ideje so se prepletale in zaživele v unikatnih izdelkih. Učenci so v sproščenem vzdušju ustvarjali po svojem navdihu in vsak izmed njih je s svojim ustvarjanjem prispeval kot je pač najbolje znal in zmogel.  Ob pomoči odraslih so nastajali tudi zahtevnejši izdelki. Ne gre za tekmovanje med izdelki, ampak preprosto ustvarjanje, druženje, srčno sodelovanje in učenje drug od drugega.

Dekorativni predmeti, drobcena darila in  voščilnice ob bližajočih praznikih, ki so nastali v okviru tehniškega dne, so bili pripravljeni in smo jih razstavili na  bazarju dva dni kasneje. Starši so si lahko ogledali in  izbirali med številnimi izdelki ter s prostovoljnimi prispevki nagradili otroško delo. Zbrana sredstva bodo obogatila šolski sklad. Hvala vsem.

Dragi starši, imate veliko srce, polno ljubezni in dobrote za svoje otroke. In če se pošalim, potrebujete tudi veliko škatlo, v katero  pridno shranjujte izdelke svojih otrok in jih opremite z datumi. Naj ostanejo dragocen spomin vam in vašim otrokom, ko bodo kot odrasli brskali in ob svojem izdelku obudili prijeten spomin na svoje otroštvo.

 

            

           

                                          

.              

 

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani