MEDNARODNO SODELOVANJE Z OSNOVNO ŠOLO SVETOG SAVE IZ SREMSKE MITROVICE

Na OŠ Jakobski Dol smo se odločili za sodelovanje z osnovno šolo Svetog Save iz Sremske Mitrovice. Za to šolo smo se odločili predvsem zaradi tega, ker imamo v Jakobskem Dolu relief cesarja Probusa, ki je izhajal iz Sremske Mitrovice. Cesar Probus je bil pobudnik, da se je lahko vinska trta sadila izven meja Apeninskega polotoka po vsem rimskem cesarstvu.
Stike z omenjeno šolo nam je omogočil svetovalec za geografijo na Zavodu za šolstvo g. Danijel Lilek.
Obisk omenjene šole smo načrtovali skupaj z Občino Pesnica, Krajevno skupnostjo Jakobski Dol in Turistično-vinogradniškim društvom Jakob.
Delegacija z ravnateljico go. Dragano Sretenović in učiteljicama Sanjo in Svetlano nas je obiskala na šoli od 9. 4. do 11. 4. 2019. Prvi dan smo jim predstavili zgodovina mesta Maribor, kjer smo si ogledali Pokrajinski arhiv Maribor in se sprehodili po starem mestnem jedru.
V sredo smo  delegaciji pripravili svečan sprejem, na katerem so učenci pripravili krajši kulturni program. Članice  delegacije so prisostvovale pri pouku, nato smo naredili analizo našega dela. Sledil je obisk na Občini Pesnica ter ogled Jakobskega dola.
Vsa srečanja so bila zelo prisrčna. Ugotovili smo, da imamo skupno željo po sodelovanju na mnogih področjih.
S šolo smo se dogovarjali o izmenjavi primerov dobrih praks učiteljev in učencev.

Jakobski Dol, april 2019

Zapisala: Mojca Križanec

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani