Spominek Jakoba

Na OŠ Jakobski Dol je v šolskem letu 2018/19 eden od izbirnih predmetov tudi Raziskujem preteklost domačega kraja. Obiskuje ga 19 učencev 9. razreda.
V okviru predmeta smo se prijavili na razpis Turistične zveze Slovenije. Projekt se imenuje Na zabavo v naravo. Priporočila Turistične zveze Slovenije so bila, da se v sodelovanju s turističnim društvom, krajevno skupnostjo in samim krajem pripravi spominke kraja. Naš projekt smo poimenovali Spominek Jakoba. Pri projektu nam je  pomagalo Turistično-vinogradniško društvo Jakobski Dol, Društvo  kmečkih žena Jakob in Krajevna skupnost Jakobski Dol.
Projekt so pripravili učenci s pomočjo mentorice. Ideje so v celoti njihove, prav tako izvedba. S projektom smo sodelovali na tržnici projekta, ki je potekala 7. marca 2019 v Mercator centru Maribor. Na stojnici smo predstavljali kraj z vsemi njegovimi lepotami.
Projekt smo si zamislili kot potovanje po prelepem Jakobskem Dolu. Kot spominke Jakoba so učenci naredili mline na veter, razglednice Jakobskega Dola in bonbone ovite v fotografije Jakoba.
Za nalogo smo prejeli srebrno priznanje Turistične zveze Slovenije.

Zapisala: Mojca Križanec, prof. zgo. in geo., mentorica projekta

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani