Naravoslovni dan

V četrtek, 28.2.2019 smo  za učence 6.,7.,8. in 9. razreda pripravili zanimiv naravoslovni dan na temo Vzgoja za zdravje. Cilj naravoslovnega dne je krepitev zdravega življenjskega sloga in zmanjševanje škodljivih vplivov na zdravje otrok. Učenci so pridobivali veščine, s katerimi bodo lažje vzpostavili, krepili in ohranjali ustrezna vedenja, kamor spada predvsem zdrav način življenja.

Vemo, da je ravno zdrav način življenja tisti, s katerim lahko posameznik prepreči nastanek kroničnih nenalezljivih bolezni, ki najpogosteje pestijo slovensko populacijo, pa tudi prepreči  nastanek nalezljivih bolezni. Učenci so imeli možnost, da razvijajo svoje potenciale na področju zdravja in zdravega načina življenja, pridobivajo informacije ter se ozavestijo o zdravih izbirah in zdravih navadah.

Tako so bili šestošolci deležni  predavanj o odraščanju, sedmošolci o pozitivni samopodobi ter  stresu, osmošolci o medsebojnih odnosih in komunikaciji ter  devetošolci o vzgoji za zdravo spolnost.

Aktivno so sodelovali tudi v delavnicah, in sicer Umetnosti življenja, Pogumu, ki navdihuje ter Internetnim nadlegovanjem.

S poučnimi predavanji in z aktivnim sodelovanjem v delavnicah so si učenci pridobivali ustrezne socialne veščine, ki jim bodo omogočale lažje obvladati svoje življenje ter oblikovati stališča v zvezi z odločanjem o svojem zdravju.

 

Vodja naravoslovnega dne: Alenka Borošak

 

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani