OBISKALI SMO DOM STAROSTNIKOV IDILA

Meseci se vse preveč hitro menjujejo in koledarsko leto se s tem bliža koncu. Ponovno je tukaj mesec december,  znan kot najbolj praznični mesec, čas veselja, nestrpnih pričakovanj in  obdarovanj. Mesec, v katerem si je potrebno prizadevati, da ne bi pozabili na prijatelje, znance, dobre in bolne ljudi, na to, da imamo drug drugega , da lahko nekoga osrečimo že samo s stiskom roke ali s svojim obiskom.

Z učenci od 5. do 9. razreda smo se tako v sredo, 12. 12. 2018  s skupino nadarjenih učencev in plesne skupine   z veseljem in nestrpnim pričakovanjem udeležili skupnih delavnic, ki so nam jih pripravili.

Po prisrčnem in gostoljubnem sprejemu v domu so učenci s stanovalci sodelovali v kreativni delavnici, kjer so po skupinah ustvarjali, se družili in medsebojno spoznavali. Izdelovali so okraske, s katerimi smo s skupnimi močmi okrasili novoletno jelko.

Starejšim in mladim je to neka pozitivna izkušnja, krepi se jim samozavest in  približa pomen medgeneracijskega sodelovanja, saj imajo starejši veliko znanja, idej, bogate življenjske izkušnje – modrosti, ki jo uspešno prenašajo na mlade generacije.

Razšli smo se dobre volje in s prijetnim občutkom, da smo skupaj preživeli cel popoldan, ki se ga bomo z veseljem spominjali.

 

 

Koordinatorka nadarjenih učencev:

Alenka Borošak, univ.dipl.ped.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani