WOOP! in BODY WORLDS VITAL za nadarjene učence in učence 8. razreda

Kdor pozorno in skrbno opazuje življenje okrog sebe, v soseski oziroma v ožjem bivalnem okolju, ne more spregledati, da je zaradi številnih razlogov velikokrat zelo stresno. Živimo nezdravo, zelo hitro in predvsem preveč površinsko. Naš čas zaznamuje nesmiselno prehitevajoč utrip življenja, ihtav in obremenjujoč nemir, velika psihična obremenitev in za povrh še preveč sedenja, neustreznega prehranjevanja in to je najbolj obremenjujoče, veliko premalo se gibljemo. 

V GIBANJU SE SKRIVA VIR ZDRAVJA

Čas je, da bi tudi pri nas v še večji meri kot doslej sprejeli in udejanili obče sprejeto resnico, ki pravi gibanje je vir zdravja in zdravje je vir gibanja.

Poglejmo, koliko smo to resnico dejansko že sprejeli in na kakšen način smo se v soboto lotili reševanja tega problema med peščico učencev naše šole.

V soboto 20. 10. 2018, smo se odpravili na strokovno ekskurzijo v Ljubljano. Najprej smo z ogrevanjem in”skokom” pričeli naše delo za boljše počutje in vitalnejše življenje. Pri vsem tem so nam pomagali vaditelji WOOP! trampolin parka. Po končani vadbi smo odšli na kosilo, kjer smo se dodobra podkrepili za nadaljnje udejstvovanje pri odkrivanju zgradbe lastnega telesa in skrbi zanj. Sledilo je aktivno predavanje ter praktični prikaz dela društva Šola za zdravje.

Za konec smo se pod strokovnim vodstvom študentke medicine sprehodili še po razstavi BODY WORLDS VITAL. Ob obujanju spominov ugotavljamo, da smo to soboto načrtovano poskrbeli ZASE in se marsikaj tudi naučili.

Tovrstne izkušnje priporočamo tudi VAM.

Mentorice: Alenka Borošak, Špela Bračko in Bogdana Drozg Onič

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani