Jakob, moj kraj včeraj, danes in vedno

V ponedeljek, 19. 3. 2018, je na šoli potekal EKO DAN. Uvodnemu predavanju podjetja Snaga, so sledile delavnice iz raznoraznih področij ekologije. Ob enajstih smo imeli skupno predstavitev dela v telovadnici šole. Eko dan so s svojim obiskom popestrili ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, župan občine Pesnica Venčeslav Senekovič, predsednik Krajevne skupnosti Jakobski Dol Gorazd Žmavc.
Delavnice za učence so bile obogatene z nasveti strokovnjakov iz različnih področij. Miša Pušenjak je delila nasvete o vrtnarjenju, Ivana Žolger je opozorila na trajnostno rabo energije. Srečko Šumenjak in Martina Kraner predstavnika lokalnega okolja sta učence seznanila z turistično usmeritvijo kraja, eko kmetijstvom in čebelarstvom. Na zaključni predstavitvi smo predstavili tudi ekološki način čiščenja šole, predstavitveni video, ki so ga izdelali učenci na delavnicah ter poslušali s kakšno turistično nalogo se je predstavil 9. razred na projektu Turizmu pomaga lastna glava.
Odzivi učencev so bili pozitivni, saj so na različne načine pridobivali nova znanja iz še tako pomembnega področja, kot je skrb za okolje in lasten kraj.
Novica o obisku ministrice je tudi na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor.
Slike iz dneva dejavnosti so tudi v šolski galeriji.
Predstavitvena videa:
Jakobski Dol – Moj kraj včeraj, danes in vedno
Poteka dela in delavnice

Vodja dneva:
Bogdana Drozg Onič

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani