Učenci obiskali dom starejših Idila

Ponovno je tukaj mesec december, praznični mesec, čas veselja, nestrpnih pričakovanj in obdarovanj. Tudi mi nismo pozabili na prijatelje, znance, na to, da imamo drug drugega, da lahko nekoga osrečimo s svojim obiskom.
Tako smo se z učenci od 4. do 9. razreda v torek, 12.12.2017, pod vodstvom učiteljice Alenke Borošak in Irme Peran z nestrpnim pričakovanjem udeležili novoletnih delavnic v Domu Idila.
Po prisrčnem in gostoljubnem sprejemu v domu so učenci s stanovalci sodelovali v ustvarjalni delavnici, kjer so po skupinah ustvarjali, se družili in medsebojno spoznavali. Izdelovali so novoletne okraske, s katerimi so okrasili novoletno jelko.
Starejši si želijo obiskov mladih. Vselej nas prijazno sprejmejo in veseli smo, da jim lahko popestrimo popoldan. Starejšim in mladim je to neka pozitivna izkušnja, krepi se jim samozavest in približa pomen medgeneracijskega sodelovanja, saj imajo starejši veliko znanja, idej, bogate življenjske izkušnje – modrosti, ki jo uspešno prenašajo na mlade generacije.
Navzoči starostniki in učenci so bili priče prijetnemu vzdušju, saj so se posladkali in okrepčali z dobrotami, s sadjem in osvežili s sokom. Med samim ustvarjanjem sta nas še posebej zabavali devetošolki Viktorija in Nika, ki sta veselo zaigrali na harmoniko in kitaro. Za dobro voljo je poskrbela tudi plesna skupina OŠ Jakobski Dol.
Razšli smo se dobre volje in s prijetnim občutkom, da smo skupaj preživeli cel popoldan, ki se ga bomo z veseljem spominjali.

Slike iz obiska najdete v šolski GALERIJI.

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani