Mesec oktober: mesec šolskih knjižnic

V mesecu oktobru praznujejo vse šolske knjižnice. Ampak to ni samo praznik, temveč pričetek zagona BRALNE ZNAČKE, CANKARJEVEGA TEKMOVANJA ter spoznavanja pesnikov in pisateljev leta 2017/18. Letošnji pisatelji, ki praznujejo so: pesnik Oton Župančič ter pisatelja Leopold Suhodolčan in Marjan Manček.
Prav knjige teh pisateljev naj bodo vsaj delno na vašem bralnem seznamu v letošnjem letu. Leopold Suhodolčan je zapisal za domačo knjižnico:« Knjižnico si uredimo zato, da imamo svoje najboljše prijateljice vedno pri roki…«
In med posvetila knjigam spadajo tudi vaše NAJLJUBŠE KNJIGE. Zato so učenci 1., 2. in 3. razreda obelodanili, katere so njihove najljubše knjige ter jim posvetili svoje likovne izdelke. Te si prav tako lahko ogledate v jedilnici.

60 let MUCE COPATARICE
Učenci 1.,2., in 3. razreda so 18.10. 2017 posvetili jutranjo uro spoznavanju avtoric MUCE COPATARICE: pisateljici Eli Peroci in ilustratorki Ančki Gošnik Godec.
Ogledali so si intervju s slikarko Gošnik Godec in se seznanjali tudi z drugimi deli pisateljice Ele Peroci.
Nato so poslušali pravljico MUCA COPATARICA. Nekateri so jo že poznali. In ob koncu jih je knjižničarka zaprosila, da narišejo svoje SANJSKE COPATE. Najlepših in najbolj inovativnih deset smo obesili na oglasno desko v jedilnici.

Pa lep bralni pozdrav!
Knjižničarka Jasna

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani